Mètode barrera

condon

Preservatiu masculí

El preservatiu o “condó”, és tracta d’un mètode anomenat de barrera, que impedeix el contacte entre els espermatozoides i l’òvul.  L’ús del preservatiu és molt indicat per als joves, ja que la seua eficàcia és molt alta, protegint de l’embaràs, de la sida i per tant de les infeccions de transmissió sexual (ITS).  No mostra cap contraindicació i es pot obtenir fàcilment a les farmàcies o als supermercats.

Aquest mètode consisteix en una funda prima i elàstica, freqüentment de làtex, dissenyada per a recobrir el penis erecte abans de la penetració i així evitar l’embaràs.  Procura conservar-lo adequadament en un lloc sec, en poca llum i a temperatura ambient, mira la data de caducitat i utilitza'l correctament.

Saps que?

-El preservatiu masculí és en un 98% efectiu, sempre que el seu ús siga l’adequat.

-És d'un sol ús.

-En cas de trencament o de retenció del preservatiu a la vagina, es pot fer un tractament per tal d'evitar un possible embaràs. Se'n diuanticoncepció d’urgència o "pastilla del dia després".

-També es poden trobar preservatius d’altres materials com el poliuretà, en cas que sigueu al·lèrgics al làtex.

-Ni han de moltes formes i grandàries.

-No s’ha d’utilitzar amb lubricants, ni vaselines que continguen olis, ja que això debilitaria el preservatiu. Els lubricants han de ser de base d’aigua (en forma de gels).

-Es diu que el preservatiu fa perdre plaer, sensibilitat o l’espontaneïtat del moment.  Així mateix pot convertir-se en el joc eròtic de la parella, a on el preservatiu siga un objecte lúdic i divertit.

Preservatiu femení

Consisteix en una funda de poliuretà fi i flexible, que s’adapta perfectament a la vagina. Es compon de dos anelles a cada extrem: l’anella mes petita es col·loca al fons de la vagina i l’altra anella que és més gran es manté  a l’exterior. Aquest mètode anticonceptiu al igual que el preservatiu masculí, és un mètode de barrera d’un sol ús,  que protegeix del embaràs, de les infeccions de transmissió sexual i del VIH.

La utilització d’aquest mètode és senzilla, ja que es pot col·locar abans de la relació i no cal llevar-lo immediatament després del coit, a diferencia del masculí. Aquest preservatiu es pot trobar en farmàcies i botigues, no sent necessària la prescripció mèdica. En qualsevol dels casos, si tens dubtes pots consultar-ho amb un professional.

Saps que?

-El preservatiu femení es en un 95% efectiu.

-No te efectes secundaris.

-A soles es deu d’utilitzar quan tens una relació sexual.

-No es pot utilitzar junt al preservatiu masculí.

-El seu material no causa tantes al·lèrgies com pot ocórrer amb el làtex del preservatiu masculí.

-Pot introduir-se en la vagina fins a huit ores abans de la relació sexual.

condon femenino

Diafragma

Abans d’existir la píndola o els dispositius intrauterins, l’únic mètode fiable era el diafragma. El diafragma és una caputxa de goma (làtex o silicona) que s’introdueix en l’úter cobrint l'entrada de la vagina. També és un mètode "barrera", com els preservatius masculins i femenins. Cal dir que és un mètode eficaç en la prevenció de l’embaràs, però NO protegeix de les ITS, ni de la sida.

És fonamental utilitzar-lo amb una crema espermaticida així que es deurà d’untar tant per fora com per dins de espermaticida abans de introduir-lo. El diafragma es deu col·locar abans de la relació sexual i no es podrà retirar passades les sis hores desprès de la ejaculació.

Si decideixes usar aquest mètode, hauràs d’anar a un centre de planificació familiar per a la seva prescripció. A On els professionals t’indicaran que diafragma és el mes adequat per a tu, ja que existeixen diferents mides, i al mateix temps, t’explicaran com es col·loca correctament. També és recomanable una revisió periòdica, puix la mida del diafragma port variar amb el temps.

Saps que?

Si tens més d'una relació seguida, s'ha d'afegir espermaticida cada vegada, sense treure el diafragma.

-Cal aconseguir-ne un de nou cada dos, tres o quatre anys.

diafragma

14 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Mètode barrera
Última modificación Jueves, 15 Diciembre 2016 14:47

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556