Mètodes hormonals

pastillas

Els mètodes hormonals tenen com objectiu impedir que la dona ovule, i per tant que no es produïsca la fecundació, per altra banda cal saber que no protegeixen de les infermetats de transmissió sexual, ni de la sida. Aquestos mètodes tenen a la base de la seua composició dues hormones sexuals, els estrògens i els progestàgens. Si vas a començar a utilitzar-los, es requereix d’una valoració mèdica prèvia, d’aquesta manera els professionals descartaran possibles contraindicacions i t’aconsellaran la millor opció d’acord amb la teua edat i la teua situació personal. A continuació et mostrem sis mètodes hormonals per a que pugues estar ben informat.

15 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Mètodes hormonals

Les “pastilles” o píndoles anticonceptives

La píndola contraceptiva és un fàrmac que, habitualment, conté dues substàncies molt semblants a les hormones sexuals femenines, estrògensi gestàgens. Aquestes substàncies inhibeixen l’ovulació i fan que la fecundació no siga possible, puix la dona no es podrà quedar embarassada.

Si vols començar el tractament és necessari que visites el teu metge. El professional t’aconsellarà el tipus de pastilles mes adequades per a tu, t’informarà de com prendre-les i de com actuar en cas d’alguna incidència. A més s’establiran revisions mediques periòdiques.

Les capses de l’anticoncepció hormonal estan compostes per 21 o 28 píndoles, en funció de la pauta prescrita. és molt important que les píndoles és preguen cada dia i aproximadament a la mateixa hora. Aquest mètode és molt eficaç, però és imprescindible utilitzar-lo correctament, en tot cas, cal tindre en compte que la píndola evita l’embaràs, però no protegeix de les infermetats de transmissió sexual ni de la sida. Si durant el tractament sorgix algun dubte o incidència consulta amb el teu metge.

pastillas anticonceptivas

Minipíndola

Aquest mètode contraceptiu únicament conté progestàgens. És ideal per a totes les edats i per a les dones que no poden utilitzar mètodes amb estrògens pel seu baix contingut hormonal. Aquesta substància actua inhibint l’ovulació i espessint el moc cervical. És eficaç davant l’embaràs, encara que menor que la píndola combinada. No protegís de la sida ni de les ITS.                                                         

Anell vaginal

L’anell mensual és un mètode anticonceptiu hormonal per via intravaginal. Consisteix en un anell  flexible (paregut al plàstic) que es col·loca durant tres setmanes a la vagina. Durant aquest període es van alliberant hormones (estrògens i gestàgens) que inhibeixen l’ovulació i eviten un possible embaràs. A la quarta setmana l’ anell és retira per a que es produïsca el sagnat menstrual,  quan finalitza la setmana de descans (menstruació), es col·loca un anell nou i torna a començar el mateix procés. Aquest mètode anticonceptiu destaca per la seua gran eficàcia, ja que com no es pren per via oral, els vòmits i els problemes intestinals no interfereixen en el seu efecte anticonceptiu.

parches

Pegats anticonceptius

És un mètode d’anticoncepció hormonal per via transdérmica. Es tracta d’un xicotet pegat adhesiu d’ús setmanal. La seua funció és alliberar lentament hormones (estrògens i gestàgens) que son absorbides per la pell evitant el risc d’embarassos no desitjats. La seua utilització és molt senzilla, cal adherir el pegat sobre la pell  neta de l’abdomen, el braç, les natges... (mai es deu col·locar al pit ni en la mateixa zona d’aplicació que la setmana enrere). S’ha d’aplicar un pegat sobre la pell durant tres setmanes consecutives i a la quarta setmana es fa un descans,  on tindrà lloc el sagnat menstrual. Aquest mètode es altament eficaç, ja que les alteracions gastrointestinals no alteren el seu efecte.

implantes

Implants subcutanis

Els implants son altre tipus de mètode d’anticoncepció hormonal per via trasdérmica. Es tracta d’un mètode de llarga duració que consisteix en una o dues varetes que es col·loquen sota la pell del brac amb la finalitat d’alliberar lentament progesterona al cos.

L’implant subcutani ha de ser col·locat per un metge. La protecció durarà en funció del tipus de vara que s’implanta, normalment oscil·larà entre els tres o cinc anys. La seua eficàcia és elevada, però de la mateixa manera que els altres anticonceptius hormonals, no protegeix ni de les infermetats de transmissió sexual ni de la sida. Hi ha que tindre en compte que per la seua composició pot produir alteracions en el cicle menstrual.

Injectables intramusculars

La injecció pot ser de dues maneres, segons la seua composició hormonal. Per una part, l’injectable mensual, és un preparat hormonal a base d’estrògens i progesterona, la seua eficàcia es molt similar a la píndola combinada; i per l’altra, l’injectable trimestral,  que és compon d’un preparat de progesterona (gestàgens), s’injecta cada tres mesos i la seua eficàcia es similar a la de la minipíndola.

 inyectables

Última modificación Jueves, 15 Diciembre 2016 14:51

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556