El futur és nostre, però el present també

ESTEREOTIPO

Són estos els representants del joves de hui? O és una imatge falsa que ens estan venent? Al voltant d'això ens parla Arnau Llibertat en la seua primera col.laboració (de moltes que vindran) a la nostra web. Benvingut Arnau!

Quin jove no ha sigut víctima mai de les típiques frases com ‘és que encara et queda molt per viure’ o ‘eres massa jove encara’ a més dels milers d’estereotips que ens col·loquen com drogoaddictes, desenfrenats, radicals o inclús maleducats. Estos estereotips estan presents en la societat en general però estan sent difosos per la publicitat, la qual simplifica la nostra forma de vida i els porta a l’extrem creant, fins i tot, un parlar exclusiu de la joventut.

25 Feb 2014 0 comment
(0 votos)
 
El futur és nostre, però el present també

És, per tant, evident una certa discriminació als joves per raó d’edat. M’atreviria a dir que som el segon col·lectiu més discriminat per raó d’edat després dels majors de 70 anys. Per exemple els menors de 30 anys representem el 32,71 % de la població valencianai, i sabeu quin percentatge de diputats en Les Corts Valencianes hi ha menors de 30 anys? Un 1,01%, concretament un diputat: Fran Ferri (Compromís) que en maig abandonarà la condició de menor de 30 anys. Segur que això és perque ‘els joves no estem preparats’ però si ho estem per a emigrar a uns altres països per a sobreviure, serà el nostre ‘esperit aventurer’.

 Som la generació dels plats trencats, la que sense haver fet res estem patint tot el desastre financer i este desmantellament de l’estat del benestar orquestrat per unes elits economico-polítiques que segurament tampoc inclouen joves. Però també som la generació que té l’oportunitat de fer un canvi. Els joves no tenim res a perdre, a diferència d’uns altres que han de sustentar una família. És l’hora de construir alternatives amb valentia i coratge per tal d’assegurar-nos un futur més digne. Perque tot jove el que ansia és la llibertat.

No malgasteu el vostre temps mirant quants favorits té l’últim tuit que haveu penjat o quants m’agrada té l’últim post que haveu penjat a facebook (això és el que a ells els interessa). Aprofitem estes estructures per a donar-li’n un bon ús. Invertiu este temps tan valuós compartint-lo amb els vostres, divertint-se, i organitzant-se per a construir eixa alternativa que ens porte un món més lliure. Aprofitem estes estructures per a donar-li’n un bon ús.

Que no ens frenen, que no ens enganyen. Els joves ja vam construir fa més de 15 anys l’Ampli i mireu que és ara. Mai deixeu per a demà tot el que podeu fer hui.

No sabem què ens depararà el futur, però el present ens pertany: CONQUISTEM-LO!

Arnau Llibertat

Última modificación Martes, 15 Noviembre 2016 15:04

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556