REC A MANTA: Vetlant per la memòria de les arrels valencianes

FOTO REC A MANTA 1

El projecte cultural Artxiviu ha posat en marxa la segona edició de ‘[REC] a manta’: una convocatòria que incita als joves a gravar una entrevista feta a una persona major amb qui preferiblement es tinga una relació familiar o emocional. L’objectiu és recuper els sabers i les històries lligades amb la tradició agrícola de l’Horta de València davant l’amenaça de la fractura intergeneracional que ha provocat la desaparició del relleu familiar per treballar el medi agrícola.

 

 La segona convocatòria de ‘[REC] a manta’ pretén, per tant, garantir i vetlar per la memòria de les nostres arrels i per la identitat de la societat valenciana i el seu patrimoni cultural, fortament marcats per la historia agrícola d’una horta rica i plena de coneixements que els llauradors han heretat generació enrere generació.

09 Ago 2017 0 comment
(0 votos)
 
REC A MANTA: Vetlant per la memòria de les arrels valencianes

Baix els conceptes bàsics d’Arxiu, Art i Vida, Artxiviu, que treballa per la «recuperació de la memòria oral, i dels sabers, tasques, històries i professions lligades a la nostra tradició agrícola en l’Horta», anima als joves amb un familiar, amic o conegut que conega les particularitats de treballar la terra que ens envolta per a compartir les seues experiències, coneixements i històries. Els vídeos que s’envien seran part de l’arxiu domèstic en la web i es presentaran després de l’estiu.

 

 

Instruccions per a participar:

Grava un vídeo amb una càmera o amb un mòbil -en posició horitzontal- amb una duració màxima de 5 minuts. Han d’aparèixer un entrevistador i un entrevistat que conte una anècdota, moment històric, resum de la seua vida en l’Horta o qualsevol informació significativa per a ell. Enguany, el projecte pretén donar visibilitat al paper de la dona en l’Horta de València, així que animem els participants a entrevistar les seues iaies, ties, veïnes, amigues de la família... Finalment, envia el vídeo resultant a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

 

Informació important:

- Els vídeos tindran una duració màxima de 5 minuts.

- L’entrevista es realitzarà amb la llengua materna de les persones entrevistades.

- En cas de fer la gravació amb un mòbil, només s’acceptaran aquells gravats en posició horitzontal.

- L'àudio i la imatge del vídeo han de tindre bona qualitat. Els organitzadors podran demanar una nova versió si ho consideren necessari.

- Tots els vídeos seleccionats podran ser difosos per l’organització i s’enllaçaran en la categoria d’arxius domèstics de la web http://artxiviu.org.

- Els autors mantindran l’autoria dels vídeos però quedaran sota la llicència que s’utilitza en el projecte Artxiviu: Creative Commons.

- Es recomana enviar els vídeos en format h264 (mp4)

- El correu que s’enviarà a l’adreça Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. contindrà el vídeo com a fitxer adjunt i inclourà el nom i l’edat de l’entrevistador i la persona entrevistada, lloc, data i correu electrònic.

 

Calendari:

La convocatòria romandrà oberta des de l’1 de juny fins al 15 de setembre de 2017. A partir d’eixa data, els membres del projecte Artxiviu podran analitzar el material i comunicar els participants els vídeos seleccionats per a la jornada de presentació pública, que es farà la segona quinzena d’octubre.

Última modificación Miércoles, 09 Agosto 2017 11:59

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556