T'interessa l'Astronomia però no saps com iniciar-te en este camp?

amadeo aznar

L'astrònom Amadeo Aznar t'explica com aprendre a estudiar el firmament partint de zero

 

L'Astronomia, entesa com a afició, obri una porta cap a l'univers desconegut i és capaç d'estimular la nostra curiositat natural més instintiva. No obstant això, pocs jóvenssaben com endinsar-se en este univers i aportar valor científic sense comptar amb massa coneixements al respecte.

 

Amadeo Aznar, reconegut astrònompuçolencque va començar com a aficionat, coneix les barreres econòmiques i conceptuals que patixen els jóvens a l'hora d'endinsar-se en esta disciplina. Per això, es basa en la seua història per a explicar als interessats com iniciar-se i, inclús, destacar en este camp científic, subratllant tres elements indispensables: el rigor, la perseverança i la passió.

11 Ago 2017 0 comment
(0 votos)
 
T'interessa l'Astronomia però no saps com iniciar-te en este camp?

 

Per on començar:

Al principi tot naix com una inquietud cap a la ciència”, assegura l'astrònom. És recomanable decantar-se per una de les innumerables branques de l'Astronomia per a focalitzar les inquietuds a què al·ludix l'investigador i anar gestant una certa trajectòria.

És important disposar de fonts d'informació per a superar la desorientació dels inicis, i les associacions oferixen una gran ajuda per a això. Va ser entrant en una d'elles com Amadeo, amb limitats coneixements sobre cosmologia, va començar a aventurar-se en esta ciència.

 

Fonts d'informació accessibles:

Però va arribar un moment en què esta font d'informació no li oferia el que ell necessitava al “no comptar amb les últimes publicacions, no tindre mètodes…”. Quan açò ocorre, és el moment de llegir i escoltar científics nord-americans i d'alguns punts d'Europa, “on, a nivell d'aficionats, en alguns àmbits la investigació astronòmica està més avançada que a Espanya”, assegura Amadeo.

La informàtica és també una gran ajuda per als astrònoms aficionats, segons Amadeo, el qual reconeix la importància de les fonts d'informació online i de programes capaços de realitzar complicades operacions matemàtics, encara que “cal saber interpretar els resultats que et proporcionen”.

El Sistema d'Observatoris Virtuals és una altra de les oportunitats que brinda l'era de la tecnologia: es tracta de plataformes webs que permeten descarregar i analitzar imatges reals de l'univers per a reportar conclusions pròpies a observatoris professionals. “Cazasteroides”, una d'elles, permet descobrir asteroides des de la pantalla del mòbil, la qual cosa “és un altre exemple de com, sense tindre telescopi, pots fer astronomia científica”, assegura l'investigador.

 

astrónomo

 

Finançament de l'equip tècnic:

Una vegada la teua ment s'ha amerat de coneixements, el següent pas és fer-se amb uns prismàtics i, com a mínim, poder reconéixer les constel·lacions i les principals estreles i planetes.

Si, a partir d'ací, la profunda passió que et va introduir en el món de l'astronomia no ha fet més que créixer, potser invertir en un equip tècnic més complet siga una bona opció. L'astronomia, per desgràcia, no és una afició barata, la qual cosa és una barrera per a la majoria dels jóvens. Encara així, és possible finançar-se creant un nombrós grup d'aficionats per compartirferramentes i gastos, i estalviant mentrestant per a futures inversions.

Amadeo Aznar compta ara amb un gran prestigi, cinc asteroides descoberts i diversos papers publicats en revistes científiques en col·laboració amb astrònoms de l'Institut Astrofísic de Canàries i el d'Andalusia: tot un exemple per als jóvens amants de la ciència que, sense massa coneixements ni un gran pressupost, senten inquietuds cap a l'Astronomia.

Quan vaig poder començar a compartir les meues inquietuds i descobriments amb professionals, em vaig adonar que estava aportant un valor científic”, explica orgullós el científic, “i és quan descobrixes que has transformat les teues primeres inquietuds en tota una afició d'èxit”.

 

astronomía

 

Si desitges conéixer els treballs d'Amadeo Aznar, visita www.aptog.com.

Última modificación Viernes, 11 Agosto 2017 11:40

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556