La carta de presentació

29 carta

La carta de presentació serveix per a donar-se a conèixer a les empreses i a ella se l'acompanyarà sempre el currículum. Si no ens demanen la carta, s'entrega el currículum sense ella, però mai al revés, és a dir, pot entregar-se el currículum sense la carta de presentació però mai la carta de presentació sense el currículum.

02 Jul 2012 0 comment
(0 votos)
 
La carta de presentació

La presentació de la carta haurà de tindre en compte:

-Pot ser necessari escriure-la a mà si l'empresa utilitza anàlisi grafològica per a la selecció de candidats. En este cas, és millor que escrigues amb una bona ploma millor que a bolígraf, i fes bona lletra, relaxada però fàcilment llegible.

-El paper ha de ser de grandària estàndard DINA4. Per increïble que parega, algunes candidatures poden rebutjar-se només perquè no encaixen en la grandària del fitxer de l'empresa.

-Els marges han de ser generosos.

-Tinta negra millor que blau.

-Separa els paràgrafs. Pots introduir sagnia en la primera línia. Mai sagnia francesa. Distribueix harmònicament els apartats.

-Repassa les faltes d'ortografia per insignificants que siguen. Açò podria donar una mala imatge decisiva ja d'entrada.

-La carta ha de ser breu. Gens de literatura ni circumloquis.

-L'estil ha de ser directe, dient a l'interlocutor el que li interessa. Si t’excedeixes, segurament no arribarà a llegir-la.

-Evita servilismes i frases negatives. No confongues el que és ser educat de posar-se en una situació d'inferioritat o desesperació que no et beneficiaria.

-No envies fotocòpies si la carta està escrita a mà. Si està escrita a màquina o processador de textos, assegura’t que en les fotocòpies no queden ombres que delaten que ho són i, en tot cas, la firma posa-la sempre a mà després.

-Finalment, aplica't en l'escriptura del sobre, preferiblement a màquina o ordinador. Pensa que la visió del sobre és el primer contacte que l'empresa tindrà amb tu i, per tant, la impressió prèvia pot quedar condicionada abans de vore el seu contingut.

Respecte al contingut, la carta de presentació ha de tindre de tres a quatre paràgrafs, no més. I no ha d'ocupar més d'un foli a una cara.

En el primer paràgraf has d'intentar captar l'atenció del lector perquè acabe de llegir-la. Un bon començament podria ser un elogi moderat sobre l'activitat de la seua empresa o una frase que avale la teua capacitat o experiència.

En el segon paràgraf hem d'incidir en el punt o punts forts del teu currículum que millor s'adapten al lloc o al que sol·licita l'empresa. No menciones els teus punts dèbils. De traure els defectes ja s'ocuparan els altres. No es tracta tampoc de mentir, només de mostrar el teu costat bo.

En el tercer paràgraf, que pot anar per separat o formant un sol amb el segon, ha de crear en el lector la convicció que és el candidat idoni, ideal per a l'empresa, perquè les seues qualitats i desitjos van en la mateixa direcció que allò que s'ha exigit per aquella. Per a aconseguir-ho ha de destacar algun aspecte addicional al mencionat en el paràgraf anterior que reforce la seua candidatura i idoneïtat.

Per exemple, si abans ha mencionat la seua titulació o experiència, ara pot mencionar el seu domini d'informàtica o idiomes, un màster, un curset o els seus anys d'exercici. Les pretensions econòmiques no s'han de mencionar a menys que s'haja demanat expressament o es tracte d'un lloc d'altíssim nivell.

En el quart paràgraf, sol·licita el teu objectiu, que no és un altre que obtindre una entrevista, per a ampliar qualsevol dada que puga ser de l’interès de l'empresa. Esta petició has de realitzar-la de forma directa i optimista, mai pregant, perquè ha de donar-se a l'empresa la impressió que és un bon negoci per a ella i no un favor que et fan a tu.

Finalment, has d’acomiadar-te cordialment i amb optimisme, amb una fórmula del tipus "en la seguretat d'una prompta resposta, li saluda atentament…" I firma amb el nom complet a peu de firma.

Davall del nom, en xicotet pots posar les dades del remitent. Una altra possibilitat és posar-lo a l'estil anglosaxó, en l'angle superior dret, una miqueta més alt i reduït que les dades del destinatari que van en costat superior esquerre. No t'estengues en les teues dades personals (només adreça i telèfon) perquè estos ja van complets en el currículum.

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 14:41

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556