El teu pla de carrera professional

00000 pizarra

Buscar un ocupació és una de les tasques més importants de la teua vida (junt amb l'amor i l'oci). Per tant, planteja-te-la amb ambició i serietat, amb ànsia per triomfar. Avant!

La recerca d'ocupació ha de ser activa (mou-te, arrisca't, actua, aventura't, tot menys quedar-te a casa esperant que la sort cride a la teua porta); positiva (afronta-la amb entusiasme i energia, amb confiança en tu mateix); tenaç (quasi mai s’aconsegueix l'objectiu al primer intent. No et desanimes, recorda que s’aprén més dels fracassos que de les victòries) i sistemàtica (a continuació t'explicarem com planificar-la).

02 Jul 2012 0 comment
(0 votos)
 
El teu pla de carrera professional

Quan s'opta a un ocupació hi ha tres raons per què es pot fracassar: "perquè no s'està qualificat per al lloc, perquè es té una competència massa dura o privilegiada, o perquè no s'apliquen correctament les tècniques de recerca d'ocupació". Estes comencen pel Pla de Carrera Professional.

El Pla de Carrera Professional tracta de concretar cap a on dirigir els teus esforços i així preparar-te per a l'entrevista de treball. El projecte professional parteix del que tens i t'invita a plantejar-te una meta, autoimposant-te uns terminis i uns mitjans per a aconseguir-la. És a dir, es tracta de compatibilitzar el que volem aconseguir amb les possibilitats reals, en funció del que hagem viscut en el passat, el que sabem portar a la pràctica i el que desitgem fer. Les preferències que tenim han de posar-se d'acord amb les nostres limitacions i coneixements, de manera que formulem aspiracions d'ocupació realistes en empreses i sectors que estiguen al nostre abast.

Per tant, has d'aclarir-te a tu mateix quin capital humà posseeixes i on vols anar. Freqüentment escoltem a algú que al ser preguntat sobre en què li agradaria treballar respon "en el que siga". Cras error este. Si no tens clar el que vols, estàs en el camí directe cap a la desocupació o el subocupació, els pitjors treballs t'esperen. Recorda la saviesa popular, "aprenent de tot, mestre de res". Per tant, centra't en el que vols fer, assegura't que estiga al teu abast real, i bolca't a aconseguir-ho.

No obstant això, potser tingues que redefinir sobre la marxa el teu pla de carrera professional quan et trobes amb obstacles o limitacions que no havies previst. En este cas, redirigeix el teu objectiu cap a un altre més realista, però mai tires la tovalla.

Prepara't tenint present que a l'optar a un lloc de treball hauràs de superar cinc filtres subjacents a quin més difícil:

-Qualificacions per a l'ocupació, és a dir, aptituds específiques, coneixements o titulacions.

-Experiència prèvia. Este sempre és el filtre més difícil per als joves, però no insalvable. Tots acabem superant l'escull de trobar la primera ocupació. La nostra pàgina d'ocupació t'aconsella sobre l'actitud a prendre.

-Estil personal. És a dir, la bona presència, l'actitud i la personalitat, tan valorades actualment.

-El nivell salarial. O siga, la coincidència de la quantitat que l'empresa està disposada a pagar i la que tu acceptaries com a mínim digne per a voler treballar en ella.

-Impressions negatives, com per exemple els prejuís que una empresa pot tindre cap a un candidat per diferències d'opinió, política, relacions sindicals, antecedents, etc.

Has d'estar preparat per a enfrontar-te a les distintes fases del procés de selecció. Estes dependran del tipus d'empresa, la seua grandària i la seua política interna, podent abraçar totes o algunes de les següents:

-Reclutament de candidats, per mitjà d'anuncis o acudint a arxius, servicis de col·locació, bases de dades, contactes directes, etc.

-Carta de sol·licitud

-Currículum vitae

-Proves psicotècniques

-Entrevistes

-Dinàmiques de grup

-Verificació de referències

-Presa de decisió final

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 14:40

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556