El Camí de Santiago

86 cami santiago

Si t'agrada l'aventura, els reptes, la naturalesa i vols posar a prova les teues capacitats i viure una experiència inoblidable potser el Camí de Santiago siga l'elecció ideal per a tu. Coneixeràs gent nova d'altres ciutats i països, disfrutaràs de llocs interessants i paisatges meravellosos, deprendràs a viure amb allò necessari i arreplegaràs diferents anècdotes i experiències que no et cansaràs de contar.
El camí de Santiago oferix una gran varietat de rutes diferents de dificultat i longitud variable que podràs elegir en funció de les teues preferències i capacitats. El més habitual és realitzar-lo a peu però també hi ha l'opció de fer-lo amb bicicleta o inclús a cavall.
Generalment el Camí és una opció prou econòmica, ideal per a estudiants, encara que també hi ha diferents opcions d'allotjament i alimentació segons el teu pressupost. Ací podràs trobar el que necessites saber per a realitzar el camí a peu i d'una manera econòmica.

27 Sep 2013 0 comment
(0 votos)
 
El Camí de Santiago

Com començar:

Abans de prendre una decisió és convenient acudir a l'Associació d'Amics del Camí de Santiago (C/ Doctor Gil I Mor-te, 24 46007 València). Allí t'informaran gratuïtament sobre diversos aspectes: els camins que pots realitzar, les etapes que els componen, el preu i ubicació dels albergs etc. Podràs adquirir també la credencial, un document imprescindible per al pelegrí, que et permetrà adormir en albergs públics i confirmar que has realitzat el camí. Hauràs de segellar-lo almenys una vegada al dia en albergs, esglésies o establiments i així obtindre la Compostel·lana al final del pelegrinatge.

85 cami santiago

Com preparar-te:

Una vegada hages decidisc que portaràs fer el Camí hauràs de començar a preparar-te. És convenient realitzar exercici físic almenys un parell de mesos abans per a aconseguir major resistència i previndre lesions, fer senderisme pot ser una bona idea. De totes maneres, és necessari tindre il·lusió i voluntat per a poder superar les etapes i disfrutar del viatge.
Quan la data es vaja acostant compra el teu bitllet d'avió, tren o autobús fins a Santiago o el lloc més pròxim a l'etapa des de la que vages a començar. Les companyies de vols low-cost poden ser una opció molt còmoda i barata si reserves amb alguns mesos d'antelació. Cal mencionar que aveses els pelegrins per qualsevol circumstància abandonen el camí abans d'allò que s'ha previst, així que si no vols arriscar-te a perdre diners no cal que adquirisques el bitllet de tornada, sempre podràs comprar-lo en l'estació de trens quan arribes a Santiago.

Qué he de portar?:

Per a fer el Camí còmodament és fonamental anar ben equipat. El calçat del pelegrí ha de ser còmode, ni molt pesat ni molt lleuger i adaptable a tot tipus de terrenys. Les sabatilles de tresc i el calçat de trail running són una bona opció.És convenient estrenar-les abans del camí perquè s'emmotlen al vaig piular i previndre fregades.
També és indispensable portar una bona motxilla de 40 o 50 litres amb corretges ajustables en la cintura i en el pit, que no supere el 10% del pes del pelegrí. Deu anar ben ajustada en la cintura i un poc mas solta en el pit, de manera que el pes descanse sobre els malucs i no sobrecarregue l'esquena. Cal elegir cuidadosament l'equipatge i portar únicament allò indispensable. Ací vos recomanem el següent per a estiu:

• Dos pantalons curts còmodes
• Dos o tres camisetes (preferiblement de polièster)
• Dos parells de calcetins de polièster
• Dos o tres mudes
• Un jersei o jaqueta lleugera
• Xancletes per a la dutxa
• Una tovalla de microfibres que podràs adquirir en qualsevol botiga d'esport (és molt lleugera i se seca ràpid)
• Gel, xampú, pasta de dents, raspall, crema solar, sabó per a la roba (en pots xicotets)
• Un ponxo impermeable que cobrisca la motxilla per als dies de pluja
• Un gorro i unes ulleres de sol
• Un sac de dormir lleuger i una estoreta
• Un parell de bastons de tresc (també pot servir un bordó)
• Un cantimplora d'un litre
• Una llanterna
• Una farmaciola que continga: ibuprofeno o semblant, tiretes, iode, agulles esterilitzades per a punxar bambolles y cremes anti fregades. (també es poden portar benes o genolleres)
• Les imperdibles o pinces són molt útils per a penjar la roba en la motxilla si no s'ha acabat de seca durant la nit
• Objectes personals (mòbil, càmera, carregador, DNI, diners etc.)

Si fas el camí amb amics podeu repartir entre diversa la farmaciola o inclús els productes de dutxa com el xampú o el gel.

84 cami santiago

Una vegada en el camí:

Després d'algunes hores de viatge arribaràs per fi al punt de partida (primera etapa) i hauràs de buscar un lloc on hostatjar-te. Els albergs privats i els hostals són una bona opció per a la primera nit degut que els públics solen omplir-se relativament ràpid. És important descansar ben ja que l'endemà comença l'aventura.
Una vegada t'hages posat en marxa només has de seguir els senyals per a no perdre't; les fletxes i les petxines t'indicaran el camí. Aveses trobaràs senyals que t'avisaran dels quilòmetres que et falten fins a Santiago.
Potser al principi et resulte pesat però anirà millorant a mesura que desapareguen els adoloriments i dolors inicials. És millor començar progressivament, fent no més de 20 km en les primeres tres etapes i anar augmentant el recorregut a poc a poc. Per a cada 60 o 90 minuts per a beure aigua o ingerir alguna cosa amb hidrats de carboni, però no te passes de la ratlla, caminar amb l'estómac ple pot ser molt dur. Pots posar-te un poc de música per a animar el recorregut o simplement disfrutar dels sons de la naturalesa. Es recomana estirar abans i després de l'exercici.

Els albergs:

L'opció més econòmica és sens dubte dormir en albergs públics (preu inferior a deu euros la nit) però cal tindre en compte que no es permeten reserves i que les places s'ocupen per orde d'arribada. Els pelegrins que fan el camí a peu tenen preferència i l'estada no es pot prolongar més d'una nit. Per este motiu, si vols agarrar un alberg públic hauràs de matinar i arribar a la següent etapa com més prompte millor.
La majoria estan en bones condicions de neteja i mobiliari, solen tindre cuina, bany i fins sala d'estar. Però si no arribes a agarrar un alberg públic no et preocupes,sempre et queda l'opció d'hostatjar-te en un privat. No solen ser massa cars (poc més de 10 euros), es permet la reserva i alguns fins tenen habitacions privades.

El menjar:

Hi ha diverses opcions per a alimentar-te durant el camí en funció del teu pressupost. Els albergs tenen cuina on podràs preparar-te els teus desdejunis, dinars i sopars, però és molt possible que no sempre tingues ganes de cuinar, sobretot després d'un dur dia de caminada. La majoria de restaurants de Galícia pròxims al camí oferixen menjar no molt car però si abundant, el menú del pelegrí (sobre els 10 euros) és una opció molt completa i recomanable. No oblides desdejunar-te bé i no menjar fort durant el trajecte, el menjar més important del dia cal fer-la al final de l'etapa.

87 cami santiago

El Camí, una experiència inoblidable :

Com comprovaràs per tu mateix si t'animes, el Camí és una experiència inoblidable plena d'esforços i recompenses que a més oferix una gran varietat de possibilitats, des de camins de poc més de 100 km (camí anglés, portugués etc.) fins a altres de 800 (francés, del nord). Si et vas amb amics disfrutaràs al màxim dels xicotets moments i anècdotes divertides, potser fins a t'emociones a l'arribar al teu destí.
Si vols viure una aventura fes-te pelegrí, potser et sorprengues de les teues pròpies capacitats i l'experiència mereixerà la pena.

Si t'ha sigut d'interés esta informació i vols saber més pots visitar alguna d'estes webs:
http://caminodesantiago.consumer.es/
http://www.caminosantiago.org/
http://www.xacobeo.es/

BON CAMÍ!

Última modificación Viernes, 04 Noviembre 2016 09:35
Más en esta categoría: « Saps com viatjar més barat

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556