Bulímia, què és?

72 anorexia

Què és? És un trastorn mental i de comportament,  que consisteix en una falta de control sobre la menjada; el bulímic presenta un fort impuls a menjar desmesuradament en un curt període de temps, acompanyat de conductes compensatòries com un ús excessiu de laxants i boçades provocades.

16 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Bulímia, què és?

En els últims anys els casos de bulímia s'han incrementat considerablement en la població jove (en la seua majoria es presenta en dones), però també poden participar homes. A pesar de que no s'ha aconseguit trobar una causa orgànica, si hi han factors que predisposen a patir aquest trastorn, així mateix se sap que la bulímia sol aparèixer després de l'anorèxia o després de continuar unes dietes sense controls mèdics, també està relacionada amb baixos nivells d'autoestima, concretament amb una preocupació excessiva per l'aspecte físic, la qual cosa els porta a realitzar dietes restrictives.

A diferència de l'anorèxia, el malalt de bulímia pareix estar en un correcte estat de salut, el que fa més difícil la seua detecció. No obstant això, hi han certs símptomes que poden avisar de la presència d'aquest trastorn:

-Cal sospitar si algun amic sempre es tanca al bany tot just menjar, doncs el bulímic voldrà contrarestar l'augment de pes per mitjà de boçades o laxants.

-Presenten una forta por a engreixar.

-Sent desitjos incontrolables de menjar i pot arribar a consumir grans quantitats en curts períodes de temps.

-Les seues dietes són molt restrictives.

-Exercici físic intens.

-Apatia, fatiga, irritabilitat, insomni, amenorrea…

-Cansament físic i intel·lectual.

Alguns dels efectes que comporta aquest trastorn poden oscil·lar des de la deshidratació, trastorns gastrointestinals o cardíacs, lesions en esòfag i gola, amenorrea, anèmia, osteoporosi, aïllament social i inclús un elevat risc de suïcidi.

Aquest trastorn, de la mateixa manera que l'anorèxia, requereix d’un tractament multidisciplinari. A més, la família i els amics seran fonamentals per a la recuperació del pacient; recuperar l'autoestima i els vincles socials junt amb les indicacions mèdiques, li podran permetre restaurar un estil de vida saludable.

 

 

ÉS GREU PERÒ ES POT CURAR!

 

Per tant, és important que en els primers símptomes la persona reconega el problema, en qualsevol cas hi ha que iniciar el tractament abans de que siga greu i haja de ser precisa l'hospitalització.

 

ASSOCIACIONS  

Federació espanyola d'associacions d'anorèxia i bulímia

Telèfon d'ajuda: 902 116 986

Avcota (Associació Valenciana de Trastorns Alimentaris) telèfon: 963497415

www.avcota.com

 http://www.minuevohogar.cl/wp-content/uploads/2012/06/Minuevohogar_como-comer-sano-en-el-trabajo.jpg

Última modificación Jueves, 03 Noviembre 2016 15:38

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556