Què és el cyberbullying?

75 ciberbulling 3

Actualment les tecnologies de la informació i comunicació, com bé poden ser el telèfon mòbil i internet, s'han convertit en ferramentes indispensables per a la comunicació; qui no té mòbil, o es comunica amb els seus amics a través de les xarxes socials com facebook, tuenti, twitter?… aquestos mitjans ben usats poden ser molt beneficiosos per a mantindre el contacte i inclús, fer noves amistats. Però, la veritat és que estos mitjans poden convertir-se en el pitjor malson de les víctimes de cyberbullying.

15 Nov 2012 0 comment
(0 votos)
 
Què és el cyberbullying?

Què és el cyberbullying? Com tots sabem en el col·legi xics i xiques són insultats, amenaçats, ridiculitzats i  inclús reben espentes i  palisses, a açò s'anomena assetjament escolar; aquest tipus de problema social entre iguals, ara es trasllada a l'espai virtual. El cyberbullying, es referix a l'ús inadequat de les noves tecnologies, normalment el telèfon mòbil i Internet, per part d'un o diversos joves com a mitjà per incomodar o agredir de manera intencional, perniciosa i repetida en el temps a una víctima que no pot defendre's per si mateixa. Es tracta d'utilitzar facebook, per exemple, per a penjar fotos, ridiculitzar o fer xantatge per mitjà del xat; és un tipus de assetjament encara mes danyós que el tradicional, generant constants sentiments d'indefensió i humiliació  en la víctima, que poden tindre conseqüències mortals. Les característiques per quals aquest fenomen és tan perillós són:

-L'anonimat de l'agressor, no saber qui es el maltracta afavoreix aquestes conductes. L'agressor tampoc pot vore el dany que propicia a la víctima, pel que la intensitat de les agressions no tenen fre.

-Les agressions es difonen ràpidament per la xarxa, arribant a un il·limitat nombre d'espectadors. Hi ha un linxament públic que danya greument la reputació social de la víctima

-Impossibilitat d'evitar el assetjament; els insults, els xantatges l'enviament de fotografies poden aparèixer durant les 24h del dia i en qualsevol lloc (vivim connectats).

-Una vegada s'envia l'agressió esta pot ser reproduïda i enviada multitud de vegades,  pel que no es pot esborrar ni controlar, augmentant la indefensió de la víctima

-Hi ha un elevat desequilibri de poder entre agressor i víctima.

Cal afegir que aquestes agressions no tenen retorn, una vegada col·locades en la xarxa són incontrolables, per això és molt important plantejar-se les conseqüències del que fem; igual el que comença com un joc, com una forma de passar l'estona, pot tindre conseqüències nefastes tant per a la víctima com per a l'agressor: el cyberbullying és considerat un delicte  i en els Estats Units un problema emergent de salut pública.

face-destacada-585

Per això és important detectar els senyals a temps i si algun dels teus amics o tu mateix, rep alguna de les següents formes de cyberbullying de manera repetida, ha de comunicar-ho ràpidament als pares i denunciar-ho:

-Amenaces, insults o ridiculitzacions a través de xats o el telèfon mòbil

-Suplantació de la identitat per a involucrar a la víctima en problemes

-Creació de pàgines o fòrums per a vexar a la víctima

-Difusió de rumors, secrets, imatges reals o trucades amb continguts ofensius

-Exclusió social de grups online

-Utilització de comptes o espais privats de la víctima per a difondre les seues intimitats

https://www.gdt.guardiacivil.es/webgdt/denuncia.php

A continuació t'oferim alguns consells que t'ajudaran a protegir-te:

-No envies fotografies teues a persones que no són de la teua total confiança; has de estar atent amb l'ús de la càmera web, si no la utilitzes pots desconnectar-la de l'ordinador o tapar-la amb un adhesiu.

-No poses el teu nom d'usuari, telèfon, o compte bancari, en emails ni pàgines sense seguretat. A més es recomanable que tingues en compte que les contrasenyes són personals i és millor que no se les dones als teus amics.

-No contestes als missatges vexatoris, respondre a les provocacions és el que l'agressor pretén.

-Si et connectes des d'un altre ordinador mostra atenció i no marques l'opció de recordar contrasenya; quan acabes, comprova que has tancat bé la sessió.

-Si presentes cyberbullying, guarda les proves i comunica-li-ho, com més prompte millor, als teus pares i amics.

Recorda que tot el que penges o envies per la xàrcia pot fer-se públic en tan sols uns segons! Disfruta dels avantatges que ens oferixen les noves tecnologies sense embolics!

escribir-community-manager

Última modificación Jueves, 15 Diciembre 2016 15:08
Más en esta categoría: Connectats »

XTú Joventut de Puçol

logo gray

Connecta amb XTúPuçol

Subscriu-te al newsletter per a rebre l'últim en novetats de Puçol!

  • Per a estudiants
  • Per als que busquen treball
  • Per als que ho volen tot

Contacte

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556

Necessites ajuda?

Si tienes cualquier pregunta o sugerencia, no dudes en ponerte en contacto con nosotros.

Plaza Joan de Ribera, s/n 46530 Puçol (Valencia)
Teléfono: 650 858 151
Fax: 961 464 556